„Кажи не на насилството“ – безбедни училишта, хармонична средина

Локалната самоуправа продолжува со активности во рамки на проектот „Безбедни училишта – Хармонична средина“. Проектот во изминатиот период се реализираше со подршка на Мисијата на ОБСЕ, Советите за локална превенција и СВР – Охрид. Во проектот беа вклучени средните училишта од општина Охрид и Основното училиште „Григор Прличев“. Во правец на понатамошна одржливост на проектот за безбедни училишта, Локалната самоуправа продолжува да ги поддржува активностите за намалување на насилството помеѓу младите.

Share