Наредните два дена во Центарот за култура ќе се прикажува филмот „Амазонија“

Во НУ Центар за култура “Григор Прличев”-Охрид утре, 5-ти,(среда) и  6-ти март(четврток), со почеток во 19.00 часот  ќе се прикажува филмот „АМАЗОНИЈА“.

„Амазонија“ е одисеја во најголемата прашума во светот, Амазон дождовни шуми. По несреќата, мајмун Конг, роден и израснат во заробеништво, тој се наоѓа сам и е изгубeен во џунглата на Амазон. Неподготвен, мајмун Конг се чувствува беспомошен. Соочен со овие нови предизвици покриен со густа и бујна вегетација, тој мора да најде својот пат и да се заобиколат стапици што ги има во природата.

Во филмот има околу 5000 различни животински и 40.000 растителни видови, како и 2,5 милиони различни инсекти, и сите жители на огромното и разновидна амазонски дождовни шуми . „Амазонија“ е филм снимен во Амазон, со буџет од 10 милиони долари и тимот од околу 180 професионалци од целиот свет.

Времетраење: 82 мин.

Година: 2013
Земја на потекло: Франција, Бразил
Во режија на Thierry Ragobert

Влезот чини 50 денари.

Share