Одржана манифестацијата „Охридска поетска китка“

Во организација на НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид, денеска се одржа манифестацијата „Охридска поетска китка“.

Учество зедоа поетесите- Елена Ангелоска, Роза Костеска, Наташа Митреска, Марија Младеноска, Маја Мојсова, Вера Попоска и Лидија Стефановска.

Манифестацијата „Охридска поетска китка“ се одржа во Прличевата одаја при НУ Центар за култура „Григор Прличев“.

Share