Претставена македонската песна за Евровизија

И конечно македонската јавност ја слушна песната која што ќе ја претставува Македонија на овогодинешното издание на Еврсонг кое што ќе се одржи во Копенхаген во Мај….

“Таму кај што припаѓам” е насловот на композицијата со која што Тијана Дапчевиќ ќе настапи на евровизиската сцена.

Музиката е на Дарко Димитров и Лазар Цветкоски, а текстот ена Елена Ристеска (за македонската верзија), додека за англиската верзија со наслов „To the Sky“ се погрижија Елена и Дарко, во консултација со Лаура Роска од Романија.[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=grZ7vPQ_y8M[/youtube]

Share