Се расчистуваа зелените површини во ОУ „Христо Узунов“

Во Основното училиште „Христо Узунов“ денес се спроведе акција за расчистување на зелените површини.

„Станува збор за површини обраснати со трња и диви капини кои со години наликуваа на депонија во школскиот двор. Исто така, беа извадени и корени од исечени дрва кои претставуваа опасност при движењето на учениците“. – изјави директорот на ОУ „Христо Узунов“, м-р Тони Симоновски.

Share