УМС на ОК ВМРО ДПМНЕ: 8ми март за нас има големо значење

УМС на ОК ВМРО ДПМНЕ Охрид истакнува дека:

Денешниот ден преставува симболично обележување на денот на мајката, денот на жената и нејзиното значење во нашето општество. Интернационалниот ден на жената  8ми март за УМС при ОК ВМРО ДПМНЕ  има големо значење пред се од аспект кон тоа дека младината секогаш се стреми кон рамноправност, еднаквост и посветеност.

Токму поради тоа УМС на ДПМНЕ Охрид го честита 8ми март!

Денес исто така по повод 8ми март, УМС на ВМРО ДПМНЕ Охрид спроведе активност во Специјалната болница за ортопедија и траумотологија „Св. Еразмо“ Охрид каде што се подаруваа симболични поклони на сите припаднички на понежниот пол.

Share