Meѓународниот ден на Ромите е неработен ден за припадниците на ромската заедница во Македонија

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, 8 април (вторник), Меѓународниот ден на Ромите е неработен ден за припадниците на ромската заедница во Република Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на припадниците на ромската заедница во Република Македонија им го честита Меѓународниот ден на Ромите.

 

Share